Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с ел джама?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с ел джама?

Колеги, имам много странен проблем с шофьорския джам:
    Понякога не може да се вдига нагоре.Свалянето надолу работи винаги, но вдигането отказва от време на време.Интересното е, че след време се оправя.Реших, че е от моторчето, смених механизма, но го прави пак.Пробвах да разменя бутончетата на ключа, с другото бутонче пак работи само свалянето, а вдигането отказва.Тоест не е нито механизъм, нито ключа?От какво може да е?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Колега аз го имам същият проблем ама беше със заден десен джам.Разглобих копчетата на съставните им части почти ништо.Клемите бяха малкоо хлабави.Размених копчетата и сега проблема се прехвърли на заден ляв джам.Дано някой даде мнение за оправяне щото като седне някой дето не съм му казалза тва и познай-малко трудно вдигане.При мене се вдига но трябва да натиснеш яко копчето и да го задържиш.
    Alfa Romeo 146 1.9 td
    А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Я си смажете малко механизмите бре,и отсрани реслите и водачите
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Хм...що ми се струва, че трябва да търся ел проблем по-скоро?Като цъкна копчето нагоре и е забил джама, релето изобщо не цъка...освен това, когато си работи, си работи на 6...нямам проблеми с вдигането.

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

здр колеги на мен не ми се вдига прозореца когато го намокря слиза до долу и неще да се качи.а понякой път ми излиза извън уплатнението

Comment

Ас съм със същия проблем и само със шофьорския прозорец,слиза добре но не ще да се дига,започва да се тормози моторчето и се налага по няколко пъти да натискам копчето докато се дигне до горе.Това съм забелязал го прави само през зимата или когато е студено или са запотени стъклата например рано сутрин.
            Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

zdr moqta pravi sa6toto i mi kazaxa 4e e ot buksata za svarzvane pod tabloto e kleqsala neznam kak to4no se kazva. proveri pri men se opravi! uspeh

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Я си смажете малко механизмите бре,и отсрани реслите и водачите
                Май не е до смазването,а в интерес на истаната и при мен не се чува релето.За това задържам и то си се вдига.Само че аз незнам ко реле ми е.
                Alfa Romeo 146 1.9 td
                А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Първоначално публикувано от alfi Покажи съобщение
                  zdr moqta pravi sa6toto i mi kazaxa 4e e ot buksata za svarzvane pod tabloto e kleqsala neznam kak to4no se kazva. proveri pri men se opravi! uspeh
                  коя е тая букса, колега?

OEM & Ventura Garage

Comment

пробваи да го натискаш съвсем леко почти без натиск
                    BADBOYS
                    GSM:0884168245

Comment

При мен подобен проблем се прояви на десния джам. Проблема беше в контакторите на копчетата за вдигане/сваляне. Лекарството е сваляне на бутоните, разглобяване и зачистване на контактните повърхности вътре. Не е сложно, аз го направих с ножче и малка пила, но предполагам може и с шкурка. Контактни спрейове не съм ползвал. И те така

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от chico Покажи съобщение
                        При мен подобен проблем се прояви на десния джам. Проблема беше в контакторите на копчетата за вдигане/сваляне. Лекарството е сваляне на бутоните, разглобяване и зачистване на контактните повърхности вътре. Не е сложно, аз го направих с ножче и малка пила, но предполагам може и с шкурка. Контактни спрейове не съм ползвал. И те така
                        Аз съм ги чистил но за малко и после пак така .
                        Alfa Romeo 146 1.9 td
                        А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

При мен проблемът е бил в бутона за сваляне/вдигане. Вдигането не дава хубав контакт. Не е оправено, но кабелите са разменени и бутонът бачка наобратно, т.е. стъклото се вдига винаги, но понякога се сваля от 3-4ти път. Не е най-доброто, но пак по-добре, че се вдига винаги, че в тая зима...
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от patrona Покажи съобщение
                            Аз съм ги чистил но за малко и после пак така .
                            Е, и при мен се оправи от второто чистене

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от Boxer_Power Покажи съобщение
                              Ас съм със същия проблем и само със шофьорския прозорец,слиза добре но не ще да се дига,започва да се тормози моторчето и се налага по няколко пъти да натискам копчето докато се дигне до горе.Това съм забелязал го прави само през зимата или когато е студено или са запотени стъклата например рано сутрин.
                              твоето със сигурност е от релсата. трябва да я смажеш. прозорецът се вдига повече в задната част и се заклинва.като го бутнеш в правилна позиция и тръгва.
                              точка

Comment

Working...
                              X